مهم ترین قسمت های مختلف یک سایت

سه شنبه, 27 آذر 1403 10:34
امتیاز شما به این مطلب
(21 رای‌ها)

مهم ترین اجزای تشکیل دهنده یک وب سایت

 

هنگام طراحی یک سایت خوب ابتدا باید بدانید یک سایت چه قسمت هایی نیاز دارد. همچنین قبل از اقدام به طراحی سایت، یک طرح کلی از آنچه می خواهید مخاطب مشاهده کند، برای خود آماده کنید و مطابق با آن پیش بروید. در ادامه به شما یاد خواهیم داد که چطور طرح اولیه سایت خود را آماده کنید و به شما خواهیم گفت که مهمترین قسمت های مختلف یک سایت چیست؟

بخش های مختلف سایت

به صورت کلی یک سایت از سه بخش content ،header و footer تشکیل می شود. بخش header سایت در واقع همان قسمت بالایی سایت است. هر آنچه در سایت به عنوان محتوا منتشر می شود نیز به عنوان بخش content یا main تعریف می شود و بخش پایانی سایت نیز به فوتر سایت معروف است. اما هر کدام از این بخش های مختلف سایت جزئیاتی دارند که در ادامه آنها را به صورت کامل بیان می کنیم.

 

1. هِدر یا header

ابتدایی ترین بخش یک سایت را هدر می گویند. تصویر بالا هدر سایت وب پویا را نشان میدهد. هدر یک سایت تنها یک بار ساخته می شود اما در بالای تمام صفحات سایت از آن استفاده می شود.

هدر سایت

زمانی که شما وارد یک وب سایت می شوید، اولین چیزی که خواهید دید، هدر سایت است؛ به همین دلیل نحوه چیدمان این قسمت و مطلبی که نشان میدهد، اهمیت زیادی دارد. هدر سایت باید شامل موارد زیر باشد:

  • لوگوی سایت
  • منوی خدمات و یا محصولات سایت
  • دکمه های ضروری
  • دکمه های ضروری در واقع دکمه هایی مانند سبد خرید، آیکون شبکه های اجتماعی، تماس با ما، آیکون جستجو و… است.

 

 منو سایت

یکی دیگر از قسمت های مختلف یک سایت، بخش منوی سایت است. اگر منوی سایت شما کامل باشد و در جای مناسب خود قرار گرفته باشد، می تواند سریعتر و راحتتر کاربر را جذب کرده و به سایر قسمت های سایت هدایت کند.

منوی سایت

یک منوی استاندارد که در بخش ابتدایی سایت قرار می گیرد باید شامل قسمت های زیر باشد:

  • صفحه اصلی یا خانه
  • قسمت وبلاگ
  • صفحه فروشگاه
  • خدمات سایت
  • صفحه تماس باما
  • صفحه درباره ما

علاوه بر مواردی که گفتیم، شما می توانید برخی از خدماتی که اهمیت زیادی برای شما دارند یا به عبارتی هدف اصلی سایت شما هستند را در منوی سایت اضافه کنید. برای مثال اگر هدف اصلی سایت شما طراحی سایت فروشگاهی است، باید در منوی سایت، قسمتی تحت عنوان این نام داشته باشید. با این کار هدف اصلی خود را به خوبی به کاربران معرفی کرده اید و کاربران سایت سریعتر این خدمات را خواهند دید. 

 

2. main یا بخش محتوای سایت

یکی دیگر از قسمت های مختلف یک سایت، قسمت main است. بخش محتوای سایت در میان قسمت هدر و فوتر سایت قرار گرفته است. هر آنچه به عنوان محتوا در سایت قرار می دهید، مربوط به این بخش از سایت است.

محتوای این قسمت می تواند شامل محتوای متنی، محتوای تصویری و ویدیویی همان صفحه یا سایر صفحات باشد.

زمانی که سایت شما طراحی می شود، اولین نکته ای که به شما کمک می کند تا رتبه سایت خود را در گوگل افزایش دهید و سریعتر سایت را به گوگل معرفی کنید، تولید محتوای سئو شده است. اما محتوای سئو شده چیست؟ سئو به معنای اجرای یک سری اصول روی سایت است که کمک می کند تا سایت شما بهینه شود و رتبه مناسبی در گوگل بگیرد. اما چطور می توانید محتوای سئو شده تولید کنید؟ برای پاسخ به این سوال، محتوای" تولید محتوای سایت فروشگاهی" را حتما مطالعه کنید.

نکته مهمی که باید در نظر بگیرید این است که تولید محتوای صفحه اصلی سایت یا همان homepage با سایر صفحات متفاوت است، چرا که این صفحه می تواند راهی برای جذب کاربر باشد. برای ایجاد یک صفحه اصلی جذاب، محتوای "طراحی صفحه اول سایت" را مطالعه کنید.

 

1. محتوای تصویری

فرض کنید برای انجام یک سری از کارها به سایتی مراجعه می کنید، اما این سایت تنها محتوای متنی خشک و بی روحی را در صفحات خود قرار داده است. آیا برای خواندن این مطالب یا گشتن در سایت ترغیب خواهید شد؟ پاسخ شما حتما منفی است. 

تمام کاربرانی که به یک سایت مراجعه می کنند، زمانی که با حجم زیادی از مطالب خشک و بی روح مواجه شوند به سرعت سایت را می بندند. برای جلوگیری از این اتفاق باید در صفحات سایت خود تصاویر جذاب و البته مرتبط استفاده کنید.

با این کار می توانید مدت زمان بیشتری کاربران را در سایت نگه داشته و هر چه زمانی که کاربر در سایت شما می ماند بیشتر شود، پیج اتوریتی سایت نیز افزایش میابد. برای مطالعه بیشتر در مورد پیج اتوریتی و نکات افزایش آن می توانید محتوای " افزایش پیج آتوریتی و دامین آتوریتی" را مطالعه کنید.

همانطور که گفتیم قرار دادن تصاویر در سایت اهمیت زیادی دارد، اما باید به نکاتی توجه کنید. اگر از تعداد زیادی تصویر در سایت خود استفاده کنید، سرعت لود سایت کاهش می یابد. پس بهتر است تصاویر خود را بهینه کنید. ابزار های مختلف و رایگان زیادی وجود دارند که در محتوای "بهترین افزونه های بهینه سازی تصاویر" به صورت کامل آنها را معرفی کرده ایم.

 

2. محتوای ویدیویی و صوتی

در این چند سال اخیر مخاطبان اینترنت علاقه زیادی به محتواهای ویدیویی و صوتی پیدا کرده اند. یکی از دلایل این علاقه مندی را می توان صرفه جویی در وقت دانست؛ زمانی که در کنار محتوای متنی، پادکست یا ویدیو نیز قرار دهید، این امکان را به مخاطب می دهید که حتی در حین انجام کارهای روزمره خود به پادکست شما گوش کند یا ویدیو سایت را مشاهده کند. 

تولید محتوای ویدیویی و صوتی آنقدر اهمیت دارد که وب سایت یوتیوب جزو 3 سایت پربازدید دنیا قرار گرفته است و سایت آپارات نیز جزو 3 سایت پربازدید در ایران معرفی شده است.

 

3. فوتر یا footer سایت

یکی دیگر از قسمت های مختلف سایت، footer است. فوتر سایت را می توان پاورقی سایت نیز دانست. تصویر زیر فوتر وب پویا را نشان می دهد. محتوایی که در این قسمت قرار می گیرد، برای کمک به مخاطب است تا بتواند بهتر به سایر صفحات دسترسی داشته باشد. در این قسمت از سایت اصولا لینک های مهم صفحات، نماد اعتماد سایت و سایر مجوزات قرار می گیرد.

فوتر سایت

 

چطور سایت را ویرایش کنم؟

تا اینجا یاد گرفتیم که چطور بدنه اصلی سایت را درست کنیم. همانطور که دیدید هر سایتی متناسب با استراتژی هایش می تواند در این بخش ها محتوا قرار دهد. اما مطلبی که در ادامه می خواهیم به شما آموزش بدهیم این است که چطور سایت خود را ویرایش کنید و تغییراتی را روی آن اعمال کنید؟

پاسخ این سوال به این موضوع بستگی دارد که سیستم مدیریت محتوای سایت شما چیست؟

اگر سایت شما بر پایه وردپرس باشد که به راحتی و با کمک صفحه ساز ها می توانید سایت را ویرایش کنید. اما اگر سایت شما به صورت اختصاصی و از پایه کد نویسی شده است، به احتمال زیاد برای تغییر دادن آن باید به طراح سایت هزینه ای را بپردازید.

 

اجزای اصلی سایت

در ادامه آموزش بخش های مختلف طراحی سایت می خواهیم به شما یاد بدهیم که چطور سایر اجزای سایت را آماده کنید و سایت خود را به یک سایت بی نظیر و جذاب تبدیل کنید.

1. لوگو

لوگو سایت بیانگر برند شما است. لوگو سایت اطلاعاتی به کاربران منتقل می کند و مشخص می کند که چقدر در کار خود حرفه ای هستید. برای آنکه بتوانید یک لوگوی خوب طراحی کنید باید نکاتی را در نظر بگیرید. لوگو باید کاملا مرتبط با نوع فعالیت شما باشد و تنها با یک نگاه در ذهن مخاطب باقی بماند.

شما می توانید برای طراحی لوگو از یک گرافیست حرفه ای کمک بگیرید، اما اگر می خواهید در ابتدا هزینه زیادی در این زمینه صرف نکنید، بهتر است از وب سایت های رایگان ساخت لوگو کمک بگیرید. در محتوای " بهترین سایت ساخت لوگو رایگان" آنها را معرفی کرده ایم.

 

2.  دعوت مخاطب برای اقدام به عمل یا CTA

بسیاری از طراحان سایت فکر می کنند تمام کاربران سایت مانند خودشان به خوبی سایر بخش های سایت را می شناسند و به راحتی به آن دسترسی دارند. اما این چنین نیست، برای اینکه کاربران سایت به راحتی به سایر صفحات اصلی دیگر دسترسی داشته باشند، باید از CTA یا call to action استفاده کنید.

تصویر زیر نمونه ای از cta است که کاربر تنها با زدن دکمه زیر می تواند به آن صفحه دسترسی پیدا کند. متنی که برای CTA استفاده می کنید تاثیر زیادی در میزان کلیک شدن آن دارد. بنابراین رنگ، فونت و متن آن را با دقت انتخاب کنید.

در زیر می توانید نمونه ای از کال تو اکشن را مشاهده کنید:

هزینه ساخت فروشگاه وردپرسی

طراحی سایت فروشگاهی وردپرس برای فروش انواع محصولات فیزیکی و دانلودی توسط وب پویا تنها در 3 روز کاری آماده خواهد شد. شما می توانید با توجه به نیاز کسب و کارتان، یکی از پکیج های صفحه زیر را انتخاب کنید:

شروع قیمت از :

5.900.000 تومان

خرید فروشگاه ساز

 

3. وبلاگ

تمام وب سایت های مهم و معتبر دنیا بخشی تحت عنوان وبلاگ دارند. در این بخش تمام مقالات سایت قرار گرفته شده است. شما می توانید در صفحه " وبلاگ وب پویا " تمامی مقالات را مشاهده کنید.

بسیاری از افراد وجود وبلاگ را ضروری نمی دانند، اما در ادامه دلایلی را برایتان می گوییم تا به اهمیت وبلاگ پی ببرید:

  • وجود وبلاگ سبب جلب اعتماد کاربران جدید سایت می شود.
  • از طرفی گوگل علاقه زیادی به محتوا دارد. اگر شما بخشی را تحت عنوان وبلاگ در سایت خود نداشته باشید، عملا برای تولید محتوا نمی توانید کاری انجام دهید. در واقع می توان گفت خوراک گوگل، محتوای سئو شده است.
  • در نهایت با داشتن بخش وبلاگ حرفه ای در حوزه کاری خود، می توانید به یک مرجع اصلی در همان حوزه تبدیل شوید.

 

باید چه صفحاتی در سایتم بسازم؟

تا اینجا شما را با قسمت های اصلی و کلیدی سایت آشنا کردیم. در ادامه صفحات دیگری را به شما معرفی خواهیم کرد:

 

1. صفحه درباره ما

به تازگی گوگل اهمیت زیادی به صفحه درباره ما می دهد. می توان گفت بیشتر کاربران تازه وارد سایت، برای کسب اطلاعات کلی از سایت شما به صفحه درباره ما مراجعه می کنند. این صفحه شامل اطلاعاتی در مورد کسب و کار شما، رزومه و نمونه کارهای اصلی شما و … است.

صفحه درباره ما

 

2. صفحه تماس با ما

در این صفحه اطلاعات تماس قرار داده می شود. همچنین اگر کسب و کارتان مکان واقعی نیز داشته باشد، آدرس کامل آن به همراه نقشه گوگل در این صفحه قرار می گیرد.

صفحه تماس با ما

 

3. صفحه فروشگاه

این بخش برای وب سایت هایی است که به عنوان فروشگاه اینترنتی فعالیت دارند. در این صفحه تمامی محصولات سایت نشان داده می شود. توصیه ما این است که در صورتی که تعداد و تنوع محصولات شما کم است، لینک محصولات را در منوی سایت قرار دهید.

 

4. نمونه کارها

اگر کسب و کار شما به شکلی است که خدماتی را ارائه می دهید و نمونه کار دارید، بهتراست لینک صفحه نمونه کار را در منوی سایت قرار دهید. بخش نمونه کار این امکان را به کاربران می دهد تا به راحتی شما را بررسی کرده و اعتماد بیشتری نیز به شما کنند. به عنوان مثال در صفحه " نمونه کارهای طراحی سایت " می توانید نمونه کارهای وب پویا را مشاهده کنید.

صفحه نمونه کارها

 

5. صفحات دسته‌بندی مقاله و محصول

فرقی ندارد که سایت شما محصولی را ارائه می دهد یا صرفا مقاله محور است، به هر حال باید برای آنها دسته بندی اصولی ایجاد کنید. با این کار کاربران سریع تر به آنچه می خواهند دسترسی پیدا می کنند و سردرگم نخواهند شد. اگر به سایت دیجی کالا مراجعه کنید دسته بندی های مختلفی را در بخش فروشگاه، ساید بار و منوی سایت خواهید دید.

 

6. تعرفه و قیمت‌ها

برای خدمات یا محصولی که ارائه می دهید، تعرفه مشخص کنید و برا سهولت کاربر لیستی از تعرفه ها را در صفحه ای جداگانه قرار دهید. برای مثال در صفحه قیمت طراحی سایت با وردپرس، لیست کامل هزینه های طراحی سایت را برای شما آماده کرده ایم.

 

7. سایدبار سایت SIDEBAR

سایدبار به نوار کناری سمت چپ یا راست یک سایت گفته می شود که اصولا از آن به عنوان تبلیغات استفاده می شود؛ در ساید بار می توان آمار بازدید سایت، لینک به صفحات مهم، بنر تبلیغاتی و ... قرار داد. وجود این قسمت در تمامی سایت ها الزامی نیست، اما می تواند کاربر را بیشتر درگیر کند و به فروش بیشتر نیز کمک کند. ساید بار اصولا در وب سایت های فروشگاهی کاربرد دارد، اما سایر سایت ها نیز می توانند برای تبلیغات از آن استفاده کنند.

برخی از سایت ها با توجه به نوع کاربردی که دارند و همچنین حجم تبلیغات، بیش از یک سایدبار دارند. اما به این نکته توجه کنید که سایدبار دقیقا مانند فوتر و هدر سایت، یک جز ثابت بوده و در تمامی صفحات قابل مشاهده است. اگر سایت شما وردپرسی باشد، می توانید به راحتی سایدبارهای متعددی را ایجاد کنید.

اگر محصول یا خدمات خاصی را در سایت خود عرضه می کنید که باید دائما در دید کاربر باشد، آن را در قسمت سایدبار به نمایش بگذارید.

 سایدبار سایت SIDEBAR

 

8. باکس جستجو

یکی دیگر از اجزا مهم سایت، باکس جستجو یا قابلیت جستجو پیشرفته در سایت است. این قابلیت به ویژه برای سایت های فروشگاهی یا آموزشی بسیار اهمیت زیادی دارد. به کمک باکس جستجو کاربر می تواند در زمان سریعتری به آنچه می خواهد دسترسی پیدا کند.

علاوه بر این فیلتر جستجو پیشرفته محصولات در سایت های فروشگاهی نیز از جمله موارد بسیار مهم است که باید در طراحی سایت گنجانده شود.

 

9. صفحه سوالات متداول

از دیگر صفحات مهم سایت میتوان به صفحه سوالات متداول اشاره کرد؛ ممکن است کاربران سوالات زیادی در مورد نحوه ارائه خدمات یا محصولات شما داشته باشند. از طرفی تمایلی هم برای تماس گرفتن نداشته باشند و شما نیز فرصت کافی برای پاسخگویی به آنها نداشته باشید. اما با طراحی صفحه سوالات متداول، می توانید به تمامی سوالات احتمالی کاربران پاسخ بدهید.

 

در پایان

مواردی که در این محتوا بیان شد بر اساس استاندارد هایی است که در طراحی سایت به وجود آمده است. اما برای داشتن یک وب سایت متفاوت، باید خلاق باشید و ایده های جدید را پیاده کنید. اگر می خواهید سایتی را تهیه کنید، وب پویا تمام نکات گفته شده را به صورت کامل در طراحی وب سایت، طراحی فروشگاه اینترنتی و فروشگاه ساز پیاده سازی کرده است. همچنین برخی از امکانات و ویژگی ها متناسب با نیاز و سفارش مشتری می تواند تغییر کند. برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه طراحی سایت می توانید با مشاوران ما در ارتباط باشید.

بروزرسانی در سه شنبه, 27 آذر 1403 10:34

نیاز به مشاوره دارید؟

031-32640006 / 09129252046
شنبه تا پنجشنبه / 9 الی 17
 

اینماد و مجوزها

اینماد

  کانال تلگرام وب پویا  صفحه اینستاگرام وب پویا  کانال آپارات وب پویا  لینکداین وب پویا