اموزش ساخت سایت حرفه ای
برای ساخت وب سایت حرفه ای شما باید مراحل زیر را طی کنید:
-
یک دامنه با نام مناسب تهیه کنید
اولین مرحله در آموزش ساخت سایت حرفه ای، انتخاب نام دامنه است. برای شروع باید دامنه ای که نام آن متناسب با فعالیت و هدفی که برای آن وب سایت راه اندازی کرده اید، تهیه کنید. در زمینه انتخاب نام برای دامنه مطالعه مقاله راهنمای انتخاب اسم برای سایت را از دست ندهید!
- دامنه چیست؟ چگونه می توان دامنه را ثبت کرد؟
دامنه یا دامین همان آدرس سایت می باشد. روزانه هزاران کاربر از طریق آدرس سایت و یا از طریق جستجوی گوگل، به سایت های مختلف می روند، بنابراین باید آدرسی را برای دامنه خود انتخاب کنید تا کاربران بتوانند به سایت مورد نظرشان دسترسی داشته باشند. برای تشخیص سایت ها از یکدیگر به این آدرس ها نیاز است. هر آدرسی مخصوص یک سایت یا وبلاگ است.
آدرس ها دارای پسوندهای متفاوتی هستن مثلا پسوند .ir برای سایت های ایرانی است و پسوند .com که معروف ترین پسوند آدرس است در سراسر دنیا استفاده می شود. آدرس سایت مهم است، زیرا باید بگونه ای باشد که به ذهن کاربر بنشیند تا زمانی که به دنبال سایت است، اشتباه وارد سایت دیگر نشود و مرتبط با موضوع سایت باشد. خیلی از آدرس ها این روزها خریداری شده اند، به همین دلیل باید در انتخاب آدرس خیلی دقت کرد. برای اینکه بتوانید بهترین اسم را انتخاب کنید، می توانید یک لیست از نام های بامعنی و کوتاه برای آدرس سایت انتخاب کنید و زمان ثبت دامنه بین دامنه های آزاد یکی از بهترین نام ها را انتخاب کنید.
قیمت های دامنه ها متفاوت است مثلا دامنه .ir دارای کمترین قیمت است ( کمتر از 20 هزارتومان) و قیمت دامنه .com (حدود 450 تا 550 تومان) است. ولی دامنه .com یک دامنه بین المللی است. پیشنهاد ما این است که شما زمان خریداری دامنه .ir حتما دامنه .com را نیز خریداری نمایید تا زمانیکه سایت شما سئو شد و بین کاربران دارای مشهوریت شد، فرد دیگری نتواند مانند آدرس شما را با پسوند .com را تصاحب کند.
استفاده پسوند .com برای دامنه های سایت های تجاری است ولی می توان برای همه ی سایت ها استفاده کرد، استفاده پسوند .net برای دامنه های سایت های شبکه ای و اطلاع رسانی می باشد، استفاده پسوند .org برای دامنه های سایت های سازمان ها و موسسات غیر انتفاعی می باشد، استفاده پسوند .tv برای دامنه های سایت های تلویزیونی می باشد، استفاده پسوند .edu برای دامنه های سایت های آموزشی می باشد و دیگر پسوند ها که مرتبط با موضوع سایت انتخاب می شود.
برای ثبت دامنه نیاز به شناسه ایرنیک دارید. بعد از ساخت شناسه ایرنیک، به راحتی می توانید دامنه مورد نظر خود را ثبت نمایید. برای داشتن دامنه .ir زمانی که می خواهید ثبت دامنه کنید نیز می توانید شناسه ایرنیک خود را بسازید ولی به خاطر توضیحات گیج کننده ممکن است کار برای شما سخت شود، ولی بهتر است مستقیم از سایت ایرنیک دامنه را ثبت کنید در این صورت قیمت ها کمتر می شود.
-
یک هاست خوب تهیه کنید
گام دوم در ساخت سایت حرفه ای رایگان، انتخاب یک هاست با کیفیت است. هاست یکی از موارد ضروری و اولیه برای ساخت سایت حرفه ای است. هاست برای سایت شما خیلی مهم است و اگر هاست خوبی تهیه نکنید حتما به مشکل برمیخورید. برای اینکه هاست خوبی انتخاب و خریداری کنید، حتما مقاله معرفی شرکت های برتر هاستینگ را مطالعه کنید!
- هاست (سرور) چیست؟
فضایی که روی یک کامپیوتر می باشد و این کامپیوتر بصورت 24 ساعت روشن است و همیشه به اینترنت متصل می باشد تا کاربران هر زمانی که قصد داشتن به سایت دسترسی داشته باشند و با توجه به میزان اطلاعات سایت مقداری از حافظه سرور را خریداری می کنند.
بعد از دریافت هاست، یک IP از طرف هاست برای شما ارسال می شود که یک نام و حوزه منحصر بفرد می باشد و کامپیوتر می شناسد. در واقع هاست فضایی در اینترنت برای ذخیره اطلاعات سایت روی اینترنت می باشد. همیشه بعد از ثبت دامنه باید برای خرید هاست اقدام کرد و بعد از اینکه هاست خریداری شد و روی دامنه ثبت شد، نوبت به پیاده سازی سایت روی هاست و دامنه می باشد.
-
دامنه را به هاست متصل کنید
در گام بعدی از آموزش ساخت وب سایت باید هاست و دامنه را به یکدیگر متصل کنید. اگر این دو را از یک شرکت تهیه کرده باشید، خود شرکت این کار را انجام میدهد. در غیر این صورت اتصال دامنه به هاست کار سختی نیست.
-
روش ساخت وب سایت خود را انتخاب کنید
گام بعدی و بسیار مهم در آموزش طراحی وب سایت حرفه ای، انتخاب شیوه ساخت سایت است که در ادامه آنها را معرفی می کنیم:
- ساخت سایت با وردپرس
بهترین روش طراحی سایت حرفه ای، استفاده از وردپرس است. هزینه طراحی سایت با وردپرس بسیار مناسب است و همین موضوع یکی از امتیازات مهم این نوع طراحی سایت محسوب می شود. توسط وردپرس شما میتوانید به راحتی و با کمترین دانشی نسبت به کامپیوتر و اینترنت، یک وب سایت حرفه ای را در کمترین مدت ممکن راه اندازی کنید. با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا شما میتوانید انواع و اقسام سایتهای تجاری، شخصی، فروشگاهی و ... را بدون کد نویسی راه اندازی نمایید.
اگر قصد طراحی سایت حرفه ای با وردپرس را دارید، در مطلب "آموزش طراحی سایت با وردپرس" به صورت کامل و تصویری آموزش ساخت سایت وردپرسی را در اختیارتان قرار داده ایم.
- ساخت سایت رایگان
شما می توانید خودتان برای طراحی سایت اقدام کنید. کافیست وردپرس را نصب کرده و یک قالب حرفه ای نیز برای آن انتخاب کنید. در مطلب " دانلود قالب سایت رایگان " قالب های رایگانی را همراه با نسخه نصبی در اختیار شما قرار داده ایم.
- ساخت سایت با گوگل
با استفاده از ابزاری که گوگل در اختیار شما قرار میدهد، شما میتوانید به سادگی و بدون کد نویسی در کمترین زمان ممکن، یک سایت ساده راه اندازی کنید. اگر نیاز به سایتی حرفهای با قابلیتهای متنوع ندارید، میتوانید برای شروع کسب و کار اینترنتی از گوگل کمک بگیرید. ( google sites )
در محتوا " ساخت سایت رایگان در گوگل " به شما یاد داده ایم که چطور در گوگل یک سایت بسازید.
-
بخش های اصلی سایت را ویرایش کنید
در ادامه آموزش طراحی سایت حرفه ای، باید بدانید هر وب سایتی با توجه به نوع کسب و کار خود به صفحات مختلفی نیاز دارد؛ به عنوان مثال سایت های فروشگاهی برای هر محصول به یک صفحه نیاز دارند یا سایت های شرکتی بخشی را برای نمونه کارها می خواهند. اما به طور کلی برخی از صفحات در تمامی سایت های یکسان و ضروری است که در ادامه آنها را معرفی خواهیم کرد:
- صفحه اصلی یا home page
مهم ترین و اصلی ترین بخش هر سایت، صفحه اصلی آن است. در واقع این صفحه تعیین می کند که کاربر در سایت شما بماند یا آن را ترک کند. هر چه صفحه اول شما جذابتر و در حال ساده تر باشد، کاربر بیشتر به آن جذب خواهد شد. علاوه بر این صفحه اصلی سایت شما باید راهی برای رسیدن به صفحات دیگر سایت باشد. بنابراین صفحاتی که از ارزش بالاتری برخوردار هستند را در صفحه اول لینک بدهید. در مطلب " طراحی صفحه اول سایت " با جزئیات بیشتری نحوه ویرایش صفحه اصلی سایت را آموزش داده ایم.
- صفحه درباره ما
این صفحه یکی از صفحات مهم دیگر سایت است که کاربر با مطالعه آن می تواند با کسب و کار و خدمات شما آشنا شود. اغلب کاربرانی که برای بار اول به سایت شما می آیند، این صفحه را به طور دقیق مطالعه خواهند کرد. سعی کنید در این صفحه تاریخچه ای از شروع کارتان را شرح داده و برند و کارمندان را معرفی کنید.
- صفحه ارتباط با ما
در این صفحه از سایت باید تمام راه های ارتباطی را به مشتری نشان دهید. شماره های تماس، آدرس شرکت یا فروشگاه، لینک شبکه های اجتماعی و ... را در این صفحه ذکر کنید.
شما می توانید در مطلب " صفحات ضروری یک فروشگاه اینترنتی " اطلاعات بیشتری را در این باره کسب کنید.
-
سایت خود را سئو کنید
گام بعدی و بسیار مهم در آموزش ساخت وب سایت، سئو کردن آن است. سئو یک سایت در چندین مرحله صورت میگیرد. با کمک سئو و بهینه سازی می توانید رتبه خود را در گوگل بهبود بخشیده و در نتیجه ترافیک بیشتری را تجربه کنید.
- کلمات کلیدی مناسب پیدا کنید
اولین مرحله برای سئو یک سایت، پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط با موضوع سایت و ترند جامعه است. در واقع با استفاده درست از کلمات کلیدی در داخل سایت و محتواهای مختلف آن می توانید در گوگل رتبه بهتری را گرفته و با جستجو کاربر به او نشان داده شوید. برای پیدا کردن کلمات کلیدی می توانید به چندین روش عمل کنید که به صورت کامل در مطلب " چگونه کلمات کلیدی را پیدا کنیم؟ " گفته ایم.
- سئو داخلی سایت
گام بعدی در سئو سایت، بهبود سئو داخلی آن است. منظور از سئو داخلی سایت، مجموعه اقداماتی است که به منظور بهبود وضعیت سایت و رتبه آن در داخل سایت انجام می شود. از اقدامات لازم در این زمینه می توان به تولید محتوای حرفه ای، لینک سازی داخلی ، بهینه کردن تصاویر، بهینه کردن عناوین سایت و ... اشاره کرد. در مطلب " افزایش سئو سایت " نکات بیشتری را همراه با راهکار به شما یاد داده ایم.
- سئو خارجی سایت
از اقدامات لازم در سئو خارجی سایت می توان به گرفتن بک لینک های معتبر، افزایش سرعت سایت و خریدن رپورتاژ آگهی اشاره کرد. در مطلب " بهترین روش های لینک بیلدینگ " به شما یاد داده ایم که چطور بک لینک های با کیفیت برای سایت بگیرید.
-
بهینه سازی سایت برای موبایل
در حال حاضر بیش از 70 درصد مردم از طریق موبایل سایت های مختلف را بررسی می کنند. حال اگر سایت شما برای موبایل بهینه نشده باشد و به خوبی در آن نشان داده نشود، مخاطبان زیادی را از دست خواهید داد. به همین منظور باید سایتتان را واکنش گرا طراحی کنید؛ یعنی سایت شما در هر سیستمی به درستی نمایش داده شود. اکثر وب سایت های وردپرسی به صورت خودکار واکنش گرا طراحی شده اند.
ابزار های ساخت سایت چگونه کار می کنند؟
برای طراحی سایت دو راه وجود دارد؛ اول اینکه از پایه به صورت تخصصی با زبان برنامه نویسی سایت کد نویسی شود و دوم اینکه سایت با استفاده از ابزار های طراحی وب سایت، طراحی شود. بعضی از افراد تصور می کنند اگرسایت به کمک ابزارهای طراحی وب سایت، طراحی شود دیگر نمی شود آن را تغییر داد. این تصور کاملا اشتباه است، زیرا اگر به کمک ابزارهای طراحی سایت، وب سایت خود را طراحی کنید، می توانید در حدی که لازم است در آن تغییرات ایجاد کنید. برای مقایسه بهتر می توانید مقاله طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی را مطالعه کنید.
برای طراحی سایت نیازی نیست حتما زبان برنامه نویسی را کامل بلد باشید. برای طراحی وب سایت می توان مانند میلیون سایت های طراحی شده دیگر از سیستم مدیریت محتوا وردپرس استفاده کرد. بعضی از افراد تصور می کنند سایت هایی که با استفاده از سیستم محتوا وردپرس طراحی می شوند دارای امنیت و کیفیت نیستند، در صورتی که اینگونه نیست؛ نه تنها دارای کیفیت و سرعت لازم می باشد بلکه کار کردن با این سایت بسیار راحت می باشد، حتی برای کسانی که آشنایی چندانی با مدیریت سایت ندارند نیز بسیار راحت می باشد.
از طریق طراحی سایت با استفاده از سیستم محتوای وردپرس در مدت زمان کوتاه، می توانید سایت خود را طراحی کنید. حتی نیازی نیست تا کلمه از زبان برنامه نویسی بلد باشید و استفاده کنید، با چند قدم می توانید سایت دلخواه خود را طراحی کنید. بعد از طراحی سایت خود می توانید بعضی از برنامه های جذاب را برای سایت خود نصب کنید. در کمترین زمان قسمت های سایت را به دلخواه خود تغییر داده و قسمت هایی را کم و زیاد کنید.
نکات مهم در طراحی وب سایت حرفه ای
هنگام طراحی سایت حرفه ای نکات زیر را از یاد نبرید:
-
نام دامنه باید در ذهن کاربران ماندگار باشد
زمان ثبت دامنه توجه داشته باشید نام دامنه حتما کوتاه باشد تا کاربران راحت تر به ذهن بسپارند. نام دامنه معنی دار باشد و ترجیحا تلفیقی از نام فارسی و انگلیسی اما فینگیلیش نباشد، از استفاده از اعداد و خط تیره اجتناب کنید. همچنین نام دامنه باید قابل فهم باشد تا ماندگاری آدرس سایت در ذهن کاربران بیشتر شود.
-
هنگام خرید هاست دقت کنید!
قبل از خرید هاست دقت فرمایید کدام هاست قوی تر و بهتر است. همچنین قوی بودن پشتیبانی شرکتی که برای خرید هاست انتخاب می کنید خیلی مهم است. در ضمن زمان خرید هاست از پرداخت هزینه زیاد صرفه نظر کنید، زیرا گران بودن هاست همیشه به معنای قوی بودن هاست نیست و میزان حجم زیادی برای خرید هاست انتخاب نکنید. بعد از زمانیکه به حجم بیشتری نیاز داشتید فضای هاست خود را ارتقا دهید.
-
قبل از شروع ساخت سایت هدف خود را مشخص کنید
حتما قبل از شروع ساخت وب سایت حرفه ای، هدف خود از راه اندازی این سایت را مشخص کنید تا بتوانید برای سایت خود دامنه مناسب تهیه کنید و همچنین امکانات و قابلیت های متناسب با هدفتان را برای سایت قرار دهید.
در پایان
برای شروع ساخت وب سایت حرفه ای می توانید از وب پویا مشاوره رایگان بگیرید. همچنین وب پویا تمامی خدمات طراحی وب سایت با موضوعات مختلف را برای شما انجام می دهد. با صفحه تماس با ما به سادگی با وب پویا در تماس باشید.